luni, 18 mai 2015

Art Safari 2015


…şi a fost Art Safari. Cu un Ciclop re-destinat depanajului estetic, motorul artistic a mers (ceva) mai bine decît anul trecut cînd, corturile instalate în faţa Ateneului au adus un plus de histrionică prospeţime în centrul Capitalei, avînd, vag, eleganţa unei nunţi dintre blocurile Ferentariului.
 Cu o atmosferă prietenoasă şi călduroasă (călduroasă - la propriu!, temperatura fiind optima unui incubator menit să aducă pe lume noi generaţii de galinacee), tîrgul a prilejuit atît întîlniri şi revederi ale publicului dedicat cu simezele, cît şi un bun prilej de socializări de bon ton.
 Galerii şi galerişti s-au lăsat devoraţi, vizual, într-o fericită contextualizare a fenomenului artistic contemporan cu opera revolută a marilor maeştri, prezentată de muzeele prezente la eveniment.
 De cel mai bun augur este însă continuarea experienţei începute anul trecut, dincolo de interentele gîfîieli ale primelor ediţii. Fiindcă, una peste alta, Art Safari reprezintă proba recristalizării unei pieţe de artă, bazată pe reguli simple, de cerere şi ofertă.