joi, 22 iulie 2010

CROCHIU DE VARĂ

On the cover of the magazine
there's no question why I'm smiling
you buy a piece of paradise
you get a piece of me

Genesis - Jesus He Knows Me


Din nou a dat buluc căldura şi a bulversat inocenţa, sistematic pierdută şi periodic regăsită, a junglei de beton şi asfalt. Efluvii de hazna înfundată se împletesc sinergic cu parfumuri de femei coapte la soarele – tot mai meridional-musonic – ce străluceşte în mod egal pentru toţi. Coşcovite Dacii pleacă cu şanse egale de la semafoare alături de spilcuite Audi alb-perlate într-o superbă şi democratică flanare diurnă. Nocturne păsări de noapte, croncănind din piei lucios-tuciurii, întinse şi lustruite cu seu de maimuţă, conduc hulpave BMW-uri, negre ca tegumentul proprietarilor, ce scîrţîie din cauciucuri la plecare şi oprire.

Sîni de toate formele şi pentru toate gusturile ţîşnesc intempestivi din decolteuri generoase, frecvente ca teasing-urile pentru bauturile carbogazoase gen Redbull. Şi tot ca o doza de Redbull, decolteul creşte tensiunea şi accelerează pulsul.

Tocurile-cui incendiază imaginaţia masculilor ce amuşinează stepa urbană, în căutarea perechii optime, în speranţa procreării, la umbră, a unor fecunde idei filosofice.

Peste toată firea angoasată de criza ce muşcă cu hulpav clonţ capitalist portmoneul proletar, presa şi-a mai găsit de lucru să incendieze subconştientul colectiv cu bricheta codului portocaliu sau – după caz – galben ori roşu.

În lipsă de babe violate ori de găini născătoare de pui vii, ţiitorii de condei ori microfon şi cameră ce-au băut apă la şcoala lui Cristoiu, dau buluc (că se poartă, şi în plus dă bine cu un crawl dedesubt, care, deşi nu-i citit de nimeni, impresionează) şi prezintă cu mutre lungi şi suferinde, gen „Tatulici constipat”, drama celor obligaţi să se sufoce la cele 36º Celsius pe trotoarele lipsite de confortul aerului condiţionat (...gata, gata frate, hai că eu intru în maşină, c-acolo merge aeru’ condiţionat, mai trage tu doua-trei cadre şi hai să montăm...).

La umbră, berea gîlgîie împăciuitor, din PET-uri pîntecoase, de 2,5 l (la promoţie), demonstrînd că, la nevoie, nu doar codrul, ci şi hameiul ori maţul, poate fi un bun frate cu românul...