luni, 7 decembrie 2009

O DIMINEAŢA FRUMOASĂ

Cenuşiul cerului ce îşi filtrază lumina de decembrie începuse să îmi inducă o stare de bad mood combinat cu bluesul de luni (I hate mondays).
Totuşi, către ceasurile 9,30, am început să îmi revin, graţie cafelei (multumesc, Brasero!) şi rezultatelor de la BEC: Băsescu - 50,43%; Geoană - 49,57%.
Yesss!

duminică, 6 decembrie 2009

GEOANĂ SALUTĂ NOAPTEA DEMOCRAŢIEI

Nici n-a apucat să clocotească bine mămăliga sondajelor, că struţocămila-cu-anus-contra-naturii, împiciorongată ca o omidă, pe picioare ce put diferit, a dat în clocot juisînd de bucurie politicoidă. Realitatea şi Antenele mi-au amintit de filmele nemţeşti din anii '70, cu fantasticele depăşiri de plan la felaţie, Ja - ja - ja - schnell - schnell - ja!, prezentatorii cu ochii limpezi privind a tehnică bucurie lentila camerei, pînă la ejacularea social-democrată în direct (şi-ncă-un pic dup'aia...)
“Împreuna am învins! E o noapte frumoasă pentru democraţia românească!”, a zbierat, senin (şi cretin) Mircea Geoană, candidatul PSD la preşedinţia României, la aflarea primelor cifre de la exit-poll. Carelevasăzică, gura păcătosului adevăr grăieşte: noapte bună Românie democrată, oriunde vei fi!
Arătîndu-ne fasolea într-un un zîmbet de Buratino fugit de-acasă, Mirciulică şi-a înfoiat biscuiţii ingurgitaţi şi s-a decis, brusc şi dintr-o dată că e cîştigătorul competiţiei...
Şi-n tradiţia elegantă a social democraţiei cu miros stătut de Dîmboviţa, Geoană, de care tocmai am făcut vorbire, a anunţat cu toată gura, în prime-time-ul televiziunilor că o să celebreze momentul, bînd şampanie Magnum! (o fi primit bani ca pentru un spot publicitar?)
Frumos început pentru o (posibilă) preşedinţie social-democrată; pentru o sticlă de şampanie, ipochimenul a plătit dublul sumei pe care o primeşte un pensionar amărît, pentru traiul pe o lună... Fiindcă, deşi Mircică nu ştie asta, probabil, cum nu ştie multe altele, cele mai mici pensii sînt reglementate de OUG nr. 6/2009, privind acordarea pensiei minime garantate, care dacă la 1 aprilie era 300 de lei, de la 1 octombrie a crescut la fabuloasa sumă de 350 de lei...
Dar pînă la urmă, Geoană nu-i decît (autoproclamatul) preşedinte al unor anumiţi români: Vîntu, Patriciu, Hrebenciuc, Vanghelie etc. Şi ce-i pentru aceştia o sticlă de Magnum?
Un fleac!
Deci, e noapte! NOAPTE BUNA, ROMÂNIA!