duminică, 27 mai 2018

Azi noapte l-am visat pe domnul Creangă


Azi noapte l-am visat pe domnul Creangă. Eram în redacţie, la Casa Scînteii, corp C, etaj 4, în biroul pe care domnul Creangă îl împărţea cu nea Perşinaru, cu Stelică Boşman, cu nea Puiu şi cu nea Matei.
Deşi visul se petrecea în anii ’90 (după vorbă, după port...), problemele pe care le simţeam erau cele de acum (Dragnea, doamna Veorica, madam Leocadia, coana Lia-Olguţa...).
Si la un momentdat, vorbind cu domnul Creangă, mi-am exprimat nedumerirea că, un coleg de-al nostru, urecheat şi cu ochii apropiaţi, mare ţărănist, îi cîntă-n drîmbă lui Tăriceanu şi Dragnea. Cum adică? Eşti ţărănist, eşti omniprezent la sediul PNŢ-CD şi ai bătut potecă între Piaţa Rosetti şi Casa Scînteii, orice fîs de la ţărănişti devenind tornadă la “România liberă” şi, brusc, te verşi apoi în galantarul pesedeului?
Domnul Creangă m-a privit tăcut şi, apoi a zis: “Sîntem ceea ce mîncăm”.  În primul moment nu am înţeles. Apoi, m-am dumirit. Ca valoare sîntem invers proporţionali preţului concesiilor pe care sîntem dispuşi să le facem.
Hai la amanetu’ de conştiinţă. Azi o cumpărăm la kil’! Şi dup’aia, mergeţi să vă luaţi o shaorma. Cu de toate! Ca politica din PSD!