sâmbătă, 31 decembrie 2011

duminică, 25 decembrie 2011

La Valea Plopului

 La Valea Plopului am ajuns vineri, 23 decembrie, la aproximativ zece zile de la incendiu. Răstimp în care, în urma mailurilor date, am reuşit să strîng 2.800 de lei.
 Joi seară am vorbit cu părintele Tănase şi l-am întrebat de ce anume are nevoie stringent, ca să nu mă apuc să iau lucruri inutile. Părintele mi-a răspuns că, cel mai important este acum să aibă fier beton.
Prin urmare, am decis să îi duc banii cash, pentru că am considerat că ar fi deplasat să cumpăr şi să car, din Bucureşti pînă la Valea Plopului , fier beton cu Solenza mea… Iar părintele a fost de acord.
 Drumul a fost relativ bun şi, cei aproape o suta de kilometri i-am parcurs în aproximativ două ore (asta pentru că am făcut şi un ocol prin Ploieşti, unde m-am oprit să scot de la bancomat banii pentru orfani).

 La Valea Plopului, cînd am ajuns, am picat în plină vizita corporate. Un grup de doamne pline de glamour şi de domni foarte office îşi făceau fotografii pe fundal de ajutoare.  Laura Mavrichi, fiica părintelui Tănase, coordona sosirile ajutoarelor.
 M-am prezentat, i-am spus de ce am venit şi m-a asigurat că o să îmi dea (şi mi-a dat) o hîrtie, din partea fundaţiei care se ocupă de orfelinat, care să ateste că am predat respectiva sumă.
 Cîţiva copii se jucau la poartă, în vreme ce, pe dealul înzăpezit, un altul făcea drifting cu o bicicletă. Cînd am scos aparatul de fotografiat, doamna Mavrichi m-a rugat să am grijă, să nu se vadă chipurile copiilor. Sînt taţi abuzivi, care şi-au găsit copiii în fotografii postate pe internet şi am avut probleme…
 Am promis că voi fi atent (de aceea, chipurile copiilor, în aceste fotografii, sînt cu un mozaic pe ele).