luni, 29 decembrie 2014

Ninsoare bacoviana in cod galben

Te uita cum ninge decembre...
Spre geamuri, iubito, priveste
Mai spune s-aduca jaratec
Si focul s-aud cum trosneste.
George Bacovia - Decembre

 Ninge teribil, pesemne ca sa se razbune putin anotimpul pe temperaturile de toamna tirzie de saptamina trecuta. Asa, ca sa vedem noi si sa intelegem ca, incalzire globala - incalzire globala, da' totusi, iarna-i iarna! 
Lirica lui Alecsandri, plina de bucolism patriarhal, sucomba brusc in bratele tehnocrate ale codului galben de ninsori, de pe accuweather.com... Norii inca nu s-au razbunat, iar poezia lui Bacovia, lalaita graseiat de Alifantis, nu mai are nici un haz cind iti derapeaza masina la stop. Atunci, pur si simplu, capata o halena statuta, de masea stricata. Asa, un damf cam ca de Oprescu la Primarie si Ponta la Guvern. Pute, doare si ramine infipta in gingia inflamata.
Pe strazi, masinile rare saniaza elegant, iar eschimosii corporatisti stau ascunsi in vacante exotice, prin alte zari de soare pline. Traficul e rar, ca o soseta roasa in dreptul degetului mare. 
Aia isteti se bucura de un vin fiert, in vreme ce palmasii stau la foc continuu. Precizez: nu in jurul focului ci, la foc continuu!
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu: