luni, 6 aprilie 2009

Breaking News


Primăvara a venit tiptil, ca un spectator ce intră în sală după începerea reprezentaţiei… Fără nici o legătură cu criza care posomorăşte lumea ce se adapă la troaca ştirilor, mugurii de pe ramuri au pîrîit ca milioane de şrapnele verzi şi au explodat, cu petale alb-roz, în violente corole florale, ce umilesc sobrietatea crainicilor ce vestesc crahul bursier.
Costumele cu dunguliţe (aceleaşi de anul trecut…), cămăşile pastelate (aceleaşi din sezonul trecut…) şi cravatele cu puternic iz de fondante uitate-n galantar (aceleaşi de dinainte de criză…) întregesc, alături de favoriţii ce picură ascuţit pe lîngă urechi, portretele cioclilor financiari care se-ntrec în a mă sfătui cum să sufăr mai decent de rinichi, reumatism şi criză.
Prefer să strîng însă dinţii, bătuţi de viforul Orbit Winterfresh, păstrînd răsuflarea care-ngheaţă pentru canicula ce se anunţă (din nou!) pentru la vară.
În jurul meu turma rumegă nutreţul globalizant al unor informaţii redundante şi inutile, împachetate însă în celofanul foşnitor şi apetisant al Ştirilor-de-la-ora-cinci-difuzate-douăzecişipatru-de-ore-din-douăzecişipatru… Inteligenţa este violată şi supusă la îngrozitoare perversiuni de tip talk-show, la adăpost de orice răspundere penală… Flatulaţia devine paradigmă iar eructaţia – sistem filosofic. Iar un “aşa vrea muşchii mei” reprezintă un elegant şi nou contract social, ce împachetează în straie Armani un cioban ce-şi mînă mioarele de la volanul unui Maybach
Sol lucet omnibus. Indiferente la umorile ce picură din canale (media) florile ţîşnesc, pentru a da peste nas apocalipselor economice, eleganţilor lor gropari şi purtătorilor de vorbe, ce-şi iţesc supuraţiile gingiilor în declaraţii împiedicate-n gramatici de clasa a patra…

Primăvara a venit şi asta e important!!!

Niciun comentariu: