vineri, 27 noiembrie 2009

MUCOZITĂŢI DE CAMPANIE

18 secunde si teoria relativitatii

Campania celui de al doilea tur a derapat rau de tot, Patriciu deschizand cutia Pandorei cu flegmele de serviciu, destinate acoperirii Marinarului.

Veseli (ca toti mogulii care se respecta), Patriciu si Vintu si-au dat mina peste tara, ca doar-doar o mai fi cite ceva ce apucat si molfait. Si, din buzunarele lor de taina, cohorte de hrebenciuci chitcaitor-rozalii, iliesti saraci (dar cinstiti) ori preacurati-crini, dedulciti la sageta flasca liberala, au prins a fosgai pe linoleumul politicii aidoma gindacilor intr-o bucatarie comuna, dintr-un bloc de nefamilisti, debransat de la utilitati...

Ziaristi-rapid-pocnitori-din-calciie in fata staturii lor mogulice au prins sa scormoneasca prin closet si sa umple de scirna sticla cutiei cu maimute, postind (ciudata arta video!) o bucla in care (discutabil ca veridicitate) Basescu ii da, chipurile, un pumn unui pusti. 18 secunde repetate, date cu incetinitorul, 18 secunde umplute de miejii apropourilor si semintele insinuarii. 18 secunde dilatate, a hohot homeric, intru imolarea lui Basescu pe rugul digital al televiziunilor. 18 secunde au umplut prime-time-ul pina la saturatie, aidoma unui mucegai ce sigur nu precede penicilina...
18 secunde de pixeli incerti, intorsi cind pe-o parte, cind pe cealalta, aidoma unei clatite lipite de tigaia mass-mediei si servita, asezonat de moderatori, cu posirca de cuvinte menite sa stoarca lacrimi electorilor sensibilosi ce mai reped cite-un dos de palma peste dintii consoartei dar care, de la Presedinte, evident, astepta al'ceva!

18 secunde s-au transformat in 24 de ore (si se vor mai dilata inca mult, d-aici incolo) intarind inca o data - daca mai era cazul - teoria relativitatii.

Si Cristos daca ar veni acum ar risca sa se vada-n Realitatea unora drept un hipiot intirziat, propavaduitor al comunismului si egalitarismului, politically incorrect fiindca a zis ca "doar cel far' de pata sa arunce primul piatra". Evident, o notiune stupida si depasita de vremi: de ce doar ala far' de pata? Ce, ala cu posibilitati n-are voie?!

Update:
Tehnic vorbind, cineva explica...

Un comentariu:

Satirikon spunea...

Uite poate esti putin curios:

http://satirikon.wordpress.com/2009/11/27/o-fi-vremea-asasinatelor-politice/