duminică, 14 decembrie 2014

Ceata in Bucuresti

"Ce ceata deasa, vai, ce ceata deasa
Nu mai cunoastem drumul catre casa
Suntem usori si ceata e ca fumul,
Vai, unde-o fi, unde s-ascunde drumul?"
Eugen Jebeleanu - Surasul Hiroshimei

As minti daca as zice ca am fost un fan Jebeleanu (l-am considerat intotdeauna oportunist, comunist - ceea ce si era cu prisosinta! - ridicol prin angajarea militanta etc). Dar acum, s-ar potrivi la context.
Asadar, dupa ce i-am dus pe baieti la Onut ca sa vada daca le mai vin claparii de anul trecut, ar fi trebuit, cuminte, sa imi aranjez uniformele WW1. Dar cind am vazut minunatia de ceata, am luat un trepied si un aparat de fotografiat si am iesit pe corso.























3 comentarii:

Le Rott spunea...

Da, ne-a lasat guvernulin ceata.

Lazar dell Ruska spunea...

Dar alt gand acum te doare, / dintre toate al mai tare: / Acolo la tine-acasa, / sade o carte pe masa / intre azima si blid, / daruita de partid. / Cartea unde-ai slovenit / cum si cand s-a faurit / Tara Muncii ce-a-nflorit / acolo la Rasarit... / Cartea ceea cea mai draga / fratilor din lumea-ntreaga, / cartea unde-ai invatat / cum sa lupti inversunat / impotriva railor, / pentru-ai tai, pentru popor. / Cartea unde orice rand / lumineaza sangerand / si-n orice slova din toate / inima de om viu bate: / arma, flamura si zid, / Cartea Marelui Partid.

Bogdan Iorga spunea...

...ma rog, de unde deducem ca romanul s-a nascut poet.